Síguenos en:

 

Societat de Plateros de M ª. Auxiliadora

"La Posada del Bacallà"

C / María Auxiliadora, 25, 14002 Còrdova

Restaurant a Còrdova, Taverna Societat Argenters Maria Auxiliadora. A Còrdova per menjar gent viatgera, establiment especialitzat en bacallà i cuina cordovesa. Una taverna amb celler propi de criança de vi de la Ruta del Vi Montilla - Moriles. Espectacle flamenc, aula de guitarra, art i tast. Dins del restaurant té dos patis cordovesos per menjar tapes amb la seva cuina tradicional cordovesa i andalusa. Art, dirigit al turisme de cultura, amb la seva penya flamenca, cant, ball, cobla espanyola i actuacions en viu amb el teu menú per tapes.

 

Maria Auxiliadora 25

Telef.: 957470304

14002 CÒRDOVA

www.sociedadplateros.com

 

En l'actualitat es troba regentada per Manuel Bordallo Romero, home dinàmic i un professional en l'art culinari, des que es va fer càrrec d'aquesta taverna, regna un clima familiar i freqüenten la mateixa una exquisida clientela. Manuel Bordallo, defensor de la cuina tradicional cordovesa, ha participat en un gran nombre de programes televisius, tant a nivell local com nacional, i tant en les cadenes nacionals d'Espanya com internacionals, els vídeos es poden veure en www.gastronomiacordoba.com com un avançament al seu "bon fer" en la cuina.

Es troba dins del popular barri de Sant Llorenç de Còrdova, situada al carrer Maria Auxiliadora n º 25, envoltada del barri típic cordovès, ple d'esglésies, amb olor de patis i Setmana Santa. Va ser adquirida una casa d'aquest carrer per la Societat l'any 1925 per albergar taverna i celler. El celler tens la seva entrada pel carrer Formatge on es pot adquirir els seus vins per venda directa, de les denominacions de "Or Fi", "Fi Platí" i "Fi Pesseta".

 

La Societat de Plateros es va crear el 1868, arran de la crisi política i econòmica que travessava el país, amb la finalitat de socórrer els argenters més desfavorits; de cal es digués inicialment Associació Mútua de Plateros de Còrdova. Sent la societat de previsió més antiga que existeix a Espanya. Precisament el 17 d'octubre del 2003 es va complir el 135 Aniversari. La Societat de Plateros rebre els reconeixements del REI ALFONSO XII subvencionant a la societat, que anteriorment havia estat declarada d'interès públic, amb 250 pessetes anuals.

 

L'any 2001 el consell regulador Montilla - Moriles va distingir amb una placa a una de les taverna més antigues de Còrdova, la de Maria Auxiliadora. Aquesta taverna de la Societat de Plateros data de 1930, i va ser la quarta de la cadena.

 

Per les seves dependències han desfilat una llista interminable de personatges famosos i il.lustres de la cultura com a escriptors, poetes, dramaturgs, músics, novel.listes, escultors, filòsofs, periodistes, polítics, pintors, flamencòlegs, toreros ... de manera que la taverna té una clientela composta per persones d'arreu de Còrdova. En els seus salons han acollit a moltes penyes com la més veterana de Còrdova Penya Los Romeros de la Pau o Penya Els Bohemis, Penya Excursionista Cordovesa i societats com Còrdova de Coloms Esportius. etc.

 

Pertany a la Ruta del Vi de Montilla - Moriles al posseir un celler pròpia de criança del vi de Montilla - Moriles. En les seves vitrines posseeix diferents premis com la Medalla d'Or de la Ciutat concedida per l'Ajuntament de Còrdova (1985), el títol de "Cordovesos de l'any" (1993), el guardó de la Denominació d'Origen Montilla-Moriles, el premi al millor Salmorejo cordovès de votació popular organitzat pel diari Dia de Còrdova i el 2010 Premi a la Taverna Societat Plateros de Maria Auxiliadora per la Avinença Associació Cultural Enològica de Montilla (Còrdova) a la "Taverna Distingida" en el VII Premi, Cellerer Joan Rodríguez. Montilla, Verema de 2010.

 

Posseeix nombroses dependències per a les reunions familiars o professionals, amb amplis salons, on destaca la sala Aguilar de Déu (amb capacitat per a 100 persones dedicat a conferències, exposicions, celebracions, reunions, exposicions, etc.) I el Pati de Tarongers i Llimoners molt usat en les nits d'estiu pels cordovesos.

 

Compta amb una àmplia varietat de receptes de la cuina tradicional de la taula cordovesa, amb més de 30 plats dedicats al bacallà, pel que és popularment coneguda com la Posada del Bacallà. S'hi poden degustar plats tan tradicionals com la cua de toro, el flamenquín, el salmorejo, el seu bacallà Dourado, els seus albergínies fregides, les seves exquisides croquetes de bacallà ... totes elles en un ambient familiar, servidor per una gran plantilla de professionals, fent d'aquesta taberna un actrativo més per a ser visitada a Còrdova.

 

En les seves dependències no només es pot degustar l'exquisida menjar, ja que és també lloc d'alberg de la cultura cordovesa i andalusa, organitzant espectacles de flamenc, tast de vins, seminaris de cuina, aula de guitarra, exposicions de pintura i art, etc. Tot això amb una atenció al client tant espanyol com anglès, francès, alemany, japonès, àrab, etc.

 

Entre les seves darreres incorporacions a la seva àmplia carta de menús es troba una gran varietat de plats per a la clientela magribina.

 

VINE! ET ESTEM ESPERANT!

 

Adreça de contacte

Taberna Sociedad de Plateros
C/ María Auxiliadora, 25
14002 Córdoba
Tlf.: 957 - 47 03 04
Móvil: 637 - 08 11 37
Email: reservas@sociedadplateros.com

Web: www.sociedadplateros.com

         www.gastronomiacordoba.com

         www.tiendagastronomiacordoba.com

 

EntradaHistoriaLocalizaciónMenúsGalería de fotosVídeos de patiosEventos del vinoContactarTienda on line

 

Sociedad Plateros María Auxiliadora, 25

"La Posada del Bacacalo"

Teléf. 957 470 304     Móvil: 637 081 137

14002 CÓRDOBA

www.sociedadplateros.com

reservas@sociedadplateros.com